تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/05/08 - 10:56
کد خبر: 322121

در گفت‌وگو با فعالین دانشجویی پیرامون بودجه تشکل‌های دانشجویی مطرح شد؛

مهدی‌پور: محدودسازی تشکل‌های غیرهمسو از طرف دولت/ دهقان: ساختار بودجه‌ای وزارت علوم شفاف نیست

مهدی‌پور: محدودسازی تشکل‌های غیرهمسو از طرف دولت/ دهقان: ساختار بودجه‌ای وزارت علوم شفاف نیست

مهدی پور در این گفت و گو با اشاره به صحبت های اخیر غفاری گفت: طی امسال، وزارت علوم حمایت خود را به کمتر از حتی نصف مبلغ مصوب شده رسانده است این درحالی است که وزارت بهداشت تمامی هزینه های مصوب پرداخت کرده است منتهی آن هم در بازه های طولانی مدت بوده است که باز هم تشکل ها در مضیقه بودند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مدتی است که شرایط بودجه ای کشور باعث شده است تا مسئولین وزارت علوم هشدارهای متعددی پیرامون تامین امکانات رفاهی، فرهنگی و ... بدهند. دو روز پیش نیز غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به همین موضوعات از تشکل های دانشجویی خواسته بود تا در هزینه های خود صرفه جویی کنند و در واقع فعالیت های خود را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید// غفاری: اتحادیه‌های دانشجویی صرفه‌جویی کنند


محمد امین مهدی پور، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان در گفت و گو با «خبرنامه دانشجویان ایران» پیرامون موضوعات مطرح شده در مورد عدم تامین بودجه تشکل های دانشجویی گفت: همانطوری که می دانید وزارت علوم، وزارت بهداشت و نهاد نمایدگی مقام معظم رهبری به نحوی بایستی تامین کننده هزینه اتحادیه های دانشجویی باشند. رهبر انقلاب نیز بارها به نحوه های گوناگون حمایت از اتحادیه های دانشجویی انقلابی را مورد تاکید قرار داده اند.

محدودسازی تشکل‌های غیرهمسو از طرف دولت
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: منتهی اگر دولت یا وزارتخانه ای حس کند که عملکرد و مواضع تشکل های دانشجویی به نفعش نیست، می تواند سیاست و ساز و کاری را در نظر بگیرد که محدود کننده ی آن تشکل ها باشد.

مهدی پور با اشاره به طرق مختلف این محدود سازی ها گفت: طبیعتا اولین و آسان ترین حالت برای محددودسازی این است که از لحاظ حمایت های مالی آن را تحت فشار قرار دهد که مصداق آن کم کردن و یا پرداخت نکردن هزینه هاست. دومین راه نیز ایجاد مشکلات حقوقی چه در داخل و چه در بیرون از دانشگاه برای دانشجویان است و سومین راه نیز ایجاد مسائل و مشکلات آموزشی برای فعالین تشکیلاتی است. که هر سه مورد فوق در سال های اخیر و بویژه امسال تشکل ها را اذیت کرده است.

او افزود: طی امسال، وزارت علوم حمایت خود را به کمتر از حتی نصف مبلغ مصوب شده رسانده است این درحالی است که وزارت بهداشت تمامی هزینه های مصوب پرداخت کرده است منتهی آن هم در بازه های طولانی مدت بوده است که باز هم تشکل ها در مضیقه بودند.

وزارت علوم می گوید فعالیت های خود را ملغا کنید!
او با اشاره به صحبت اخیر یکی از معاونین فرهنگی دانشگاه ها در زمینه تامین بودجه گفت: بسیاری از دفاتر دانشگاهی ما به حدی توان مالی پایینی داشتند که حتی قادر به انجام فعالیت های روتین خود هم نبوده اند. جالب آنجاست که معاونت فرهنگی یکی از دفاتر دانشگاهی در جلسه ای گفتند: با توجه به کمبود بودجه به مدت 2 ماه فعالیت های خود را ملغا کنید!

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان با تاکید بر تفاوت گذاری بین تشکل های دانشجویی گفت: تا حدودی می توان این مشکلات مالی را درک کرد اما نه در حالی که تشکل های همسو با دولت مدام مورد حمایت قرار می گیرند، که علاوه بر دانشگاه از خارج از دانشگاه هم این تشکل ها مورد حمایت قرار می گیرند.

مهدی پور خاطرنشان کرد: در طی این 2 سال گذشته اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از هیچ جایی به غیر از نهادهای ذی ربط تامین بودجه ای نداشته است، اگر غیر از این است جناب غفاری به ما هم بگویند که حداقل خودمان بدانیم!

شکایت حقوقی از فعالین دانشجویی
دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در رابطه با مشکلات حقوقی تشکل ها گفت: امسال شاهد انواع شکایت ها از تشکل ها بوده ایم، از فرماندار و استاندار گرفته تا سایر مسئولین دولتی که مدت ها فعالین دانشجویی را به دادگاه کشاندند و دانشجویان هم مدتها رفتند و آمدند تا از حرف حقشان و آزادگی شان دفاع کنند. باید از نمایندگان فعلی و سابق مجلس، معاونت دانشگاه ها، روسای دانشگاه ها هم در لیست شکایت کنندگان هم نام برد. حال از شکایت ها هم که بگذریم باید به جلسات کمیته انظباطی هم اشاره کرد.

این فعال دانشجویی پیرامون مشکلات آموزشی به وجود آمده برای دانشجویان تشکیلاتی گفت: حداقل این مورد برای بنده ملموس تر از سالیان گذشته بود و بعضا باعث نگرانی شده بود. جالب است که واحد های برخی از فعالین تشکلی را در سال های اخیر حذف کرده اند، نمونه ی آن هم یکی از دوستانی که 39 واحد آن را در طول 2 ترم حذف کردند. این هم نوعی سیاست کثیف آموزش عالی می باشد.

فشار بر تشکل های دانشجویی افزایش پیدا کرده است
او با اشاره به افزایش فشارها به تشکل های دانشجویی گفت: به زعم بنده بخش اعظمی از این کارها عامدانه است، این افراد همان هایی هستند که به دلیل فعال بودن دانشجو ها در تشکیلات گزارش های متعددی را به نهاد های مختلف ارسال می کنند حتی به نهاد های امنیتی که هدف آن حذف تشکل ها و فعالین دانشجویی است، حدس بنده این است که با توجه به 2 سال پایانی دولت فعلی، فشار ها یقینا بیشتر خواهد شد. نکته ای که وجود دارد این است که یک عده به خاطر منافع و سیاسی کاری خودشان، آینده یک عده جوان را به خطر بیاندازند. کسانی این کار ها را می کنند که روزی می گفتند، نباید قلم ها را شکست، نباید دهان ها را دوخت که عملا با این کارشان فعالیت ها و فعالین دانشجویی را سرکوب می کنند.

دهقان: ساختار بودجه ای وزارت علوم شفاف نیست
علی دهقان، دبیر دفتر تحکیم وحدت نیز با اشاره به عدم شفافیت مالی وزارت علوم پیرامون تشکل های دانشجویی گفت: ارتباط معاونت فرهنگی با بدنه دانشجویی و تشکل‌های دانشجویی بسیار محدود است که عدم نقش‌آفرینی در روند فعالیت‌ها و حمایت نکردن از دانشجویان تا شفاف نکردن بودجه جهت فعالیت از جمله عیوب ساختاری و اجرایی معاونت فرهنگی است.

دهقان افزود: همانطور که اشاره کرده بودم شفافیت در ساختار وزارت علوم و همچنین معاونت فرهنگی وجود ندارد و عمدتاً مسئولین در واکنش به عدم تزریق بودجه مصوب به دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی به عدم واریز کامل بودجه توسط سازمان برنامه ریزی بودجه کشور شکایت می‌کنند. این در حالی است که با وجود کاهش بودجه مناسب به این وزارتخانه و تزریق آن به بدنه مدیریتی وزارت علوم توسط دولت، وزارت علوم پتانسیلی درآمدزایی در سطح صنعت را در شاخه‌های متفاوت و متنوع دارا است.

ساختار اداری وزارت علوم ارتباط صحیحی با تشکل های دانشجویی ندارد
دهقان با تاکید بر اشکالات ساختاری گفت: در آخر لازم به یادآوری است که شاکله‌ی اداری وزارت علوم از ارتباط صحیح با دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی دریغ کرده و بعضا نیز گزینشی عمل می‌کند و به دلیل این امر و نداشتن راهبرد مناسب و دقیق سطح رضایت دانشجویان را کاهش داده و در صورتی می‌تواند از رضایتمندی آنها برخوردار شود که توقعات را برآورده کرده و به نسبت امور دانشگاه و دانشجویان حساس و دقیق عمل کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top